آداب مراسم بله برون
به نام خدای رنگین کمان
اولین مراسم رسمی، بین خانواده های ایرانی، بله برون می باشد. این مراسم که جهت آشنایی بیشتر دو فامیل انجام می شود، بزرگترهای فامیل گل سر سبد مجلس هستند.
بودن و حضور پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، دایی، عمه و عمو، غنیمت بزرگی است که نصیب عروس و داماد میشود و گرمای بیشتری به جمع آنها میبخشد.
در مراسم بله برون، که بعد از چند جلسه ( خواستگاریهای اولیه ) برگزار میشود ، خانواده ها در مورد مسائل مهمی که پیش روی عروس و داماد است ، صحبت می کنند و قول و قرار هایی در مورد تاریخ عقد و عروسی، مبلغ مهریه، شیر بها، شغل داماد، تهیه مسکن و… میگذارند.
بهتر است از قبل، دو خانواده بر سر اینگونه موارد توافق داشته باشند و حرفهایشان را با هم یکی کرده باشند، تا دلخوری و کدورتی، در مراسم بله برون، ایجاد نشود.
روز بله برون، روز جشن و سرور و دلدادگی عروس و داماد است و بهتر است بر سر مسائل مالی، خلق خود را تنگ نکنند.
با تشریفات مجالس سولینا همراه باشید تا درباره آداب بله برون بیشتر بدانیم.
وظایف خانواده داماد در بله برون:
1- انگشتر طلای نشان که از قدیم برای نشان کردن دختر در این مراسم بله برون به انگشت دختر می اندازند.
2- پارچه چادری که در مراسم بله برون بر سر دختر می اندازند و قیچی میزنند و یا به صورت آماده.
3- کله قند تزیین شده که همیشه در مراسم بله برون می شکنند و نصف این کله قند را به خانواده داماد و نصف دیگر را به خانواده عروس می دهند.
4- دفتر بله برون آماده که خانواده داماد می توانند طراحی کنند یا از بیرون تهیه کنند،
در این دفتر مسائلی مانند مهریه ،شیر بها ،حق و حقوق دو طرف ،تاریخ عقد و عروسی و تمام توافقات بین خانواده ها و قرارداد ها نوشته و امضا می شود.
5- خرید گل و شیرینی : خانواده داماد میتوانند خوش سلیقگی خود را در خرید گل و تزیین حرفه ای گل و شیرینی و سایر هدایا نشان دهند.